tiistai 18. heinäkuuta 2017

Taustaa: Sitten, kun Bellasta tuli minun hevoseni

Iltamyöhäisen ostotarjoukseni ja sen hyväksymisen jälkeen kävin seuraavana päivänä tekemässä kauppakirjat Bellasta. Sitten alkoikin kuumeinen tallipaikan metsästys. Loputkin ratsastuskoulun hevosista oli nyt myyty, ja lähdössä neljän päivän päästä uusiin koteihinsa. En halunnut, että Bella jää yksin isoon talliin, joten tallipaikka oli löydettävä. Minulla ei ollut mitään tietoa pääkaupunkiseudun tallipaikoista, mutta netti-ilmoitusten ja kavereiden kavereiden kautta sain tietooni muutamia vapaita paikkoja, joita kiersimme ystäväni kanssa katsomassa. Siuntiosta löytyi sitten The One. Paikka, jossa feng shuit vaan oli kohdallaan (vaikka mitään en sellaisista ymmärräkään). Heti tallin pihalle ajaessamme se tuntui oikealta paikalta. Bella muuttikin tälle tallille muutaman päivän päästä, ja uusi yhteinen elämämme alkoi.


Fiilis, jonka tallista olin ensikäynnillä saanut, piti paikkansa. Talli oli tilava ja viihtyisä, Bella rrrrakasti sen karsinaa, jossa pään sai oven yli, ja se pystyi seurailemaan tallin tapahtumia. Sen lisäksi sillä oli oma ikkuna. Mikä muutos sen melko umpinaiseen karsinaan ratsastuskoulussa. Tallin ympäristö peltojen ja järvien välissä oli henkeä salpaavan kaunis. Ensimmäisellä kerralla, kun hain Bellan tarhasta, ylitseni lensi joutsenparvi kohti kauempana siintävää järveä. Tuntui kun olisin tullut paratiisiin. Ja oli kuitenkin lokakuu.

Maisemien lisäksi en muutenkaan voisi kuvitella parempaa paikkaa ensihevosen omistajalle. Itse olin aivan hukassa; yhtäkkiä minun pitäisi tietää kaikki Bellaa koskevat asiat. Minun! Mitä se syö, mitä sille puetaan päälle, milloin se pitää kengittää… yhtäkkiä minulla oli suuri vastuu. Onneksi uuden tallimme porukka oli mitä mahtavinta. Sain apua aina kun sitä tarvitsin, tietämättömyyttäni ei kyseenalaistettu, ja uskalsin esittää ne tyhmimmätkin kysymykset. Iltaisin istuin läppäri sylissä ja surffailin hevossivustoilla. Vaikka tieto lisää tuskaakin, niin jo ensimmäisten kuukausien aikana opin niin paljon uutta hevosista, että saman verran en ollut oppinut varmaan koko aiemman elämäni aikana.


Suurin muutos näkyi kuitenkin Bellassa. Vasta jälkikäteen tajusinkin kuinka sulkeutunut se ratsastuskoulussa oli ollut. Suorastaan apaattinen. Nyt sen silmiin alkoi syttyä aivan uudenlainen katse, ja ne täykkäripuoletkin nousivat esille. Kevättalvella olin sen kanssa suorastaan pulassa, kun neiti pisti oikein kunnolla riekkuen. Muutkin tallilaiset toistuvasti tulivat sanomaan, miten paljon Bella on muuttunut, ja miten iloisemman ja eläväisemmän oloinen se on nykyään.

Miksi sitten muutimme pois tältä tallilta, ja vielä keskellä kesää, kun paikka oli upeimmillaan? Valitettavasti kaikki ei mennyt niin kuin Strömsössä, ja siitä kerron lisää seuraavassa blogitekstissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti